Повече от 30 непълнолетни са установени от полицията в Силистра в нощно заведение

Тридесет и три непълнолетни лица, пребиваващи без придружител след 22:00 часа в питейно заведение в централната част на Силистра, са установени от полицията в нощта на 11 срещу 12 февруари. Проверката е извършена в хода на специализирана полицейска операция, реализирана със сили и средства на РУ-Силистра за времето от 19:00 часа на 11 февруари до 05:00 часа на 12 февруари на територията на община Силистра.

Проконтролирани са множество питейни заведения, около 50 моторни превозни средства и около 70 лица. Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол, съставени са 1 акт и 14 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.

В хода на полицейските действия около 02:30 часа на 12 февруари в едно от питейните заведения в централната част на Силистра са установени 33 непълнолетни без придружител на възраст от 15 до 17 години. Всички те са отведени в Районното управление, където по-късно с протокол са предадени на родителите им.

На всички родители са съставени актове по Закона за закрила на детето – санкцията, предвидена в него е глоба от 300 до 500 лв. Спрямо собственика на заведението предстои предприемане на административно-наказателна мярка. За подобно нарушение законът предвижда глоба или имуществена санкция от 2000 лв. до 4000 лв.

Контролът на полицията за присъствие на малолетни и непълнолетни без придружител в нощните заведения ще продължи.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе