Над 750 жители на област Силистра подадоха годишни декларации през първите 20 дни от данъчна кампания 2023 г.

Над  750 са подадените в НАП Силистра  годишни данъчни декларации по чл. 50 от ЗДФФЛ през първите 20 дни на кампанията за деклариране на доходи, получени през 2022 г. Те са с 31% повече в сравнение със същия период на миналата година.

Облекченията за деца са водещи в приетите 290 декларации от служителите в офиса на НАП в Силистра. Общо 408 формуляра са подадени чрез през Портала за е-услуги с персонален идентификационен код /ПИК/ или с електронен подпис /КЕП/, 56 са изпратени чрез лицензиран пощенски оператор.

От НАП Силистра напомнят, че най-бързо и лесно подаването на данъчни декларации става онлайн с ПИК или КЕП, без да е необходимо лично посещение на място. Гражданите, които разполагат с ПИК или електронен подпис, могат да ползват всички предоставяни от НАП електронни услуги през Портала за електронни услуги на НАП.

Потребителите, които искат да им бъде издаден персонален идентификационен код от НАП, могат да го получат във всеки офис на Агенцията, както и да го заявят с обаждане на Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700, на имейл: [email protected], по пощата, както и през системата за сигурно електронно връчване (https://edelivery.egov.bg), подържана от Държавна агенция „Електронно управление“.

В заявлението за издаване на ПИК е необходимо потребителят да посочи своите данни, задължително електронен адрес за кореспонденция, както и предпочитан от него офис на НАП, в който да получи издадения ПИК. От съображения за сигурност, кодът се дава само лично на клиента или на упълномощено от него лице.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе