С пожаро-тактическо занятие огнеборци тестваха готовността за реакция в кризисна ситуация в шивашка фирма

Снимка: ОДМВР-Силистра

Действия за потушаване на пожар, възникнал в складово помещение на четвъртия етаж в шивашка фирма в Силистра, проиграха в рамките на пожаро-тактическо занятие служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в областния град.

Тренировката стартира точно в 10:00 часа, когато на тел.112 е получен сигнал за пожар на последния етаж в четириетажната сграда. Съгласно евакуационния план, под ръководството на отговорник всички 80 работници и служители са изведени във вътрешния двор на сградата, изключено е и електричеството. Междувременно пристигналите на адреса два противопожарни екипа със специализирани автомобили на РСПБЗН незабавно организират гасителни действия. Огънят е атакуван от две страни – през вътрешно стабилно стълбище, и по въздух – чрез изградена гасителна линия посредством 30-метрова автомеханична стълба. Така за кратко време огнеборците успяват да локализират и потушат „пожара“, а пострадали от него хора няма.

Снимка: ОДМВР-Силистра

Пожаро-тактическото занятие се провежда по план и има за цел на практика да провери готовността на ръководството и персонала на фирмата за адекватна реакция в случай на пожар, поясни ръководителят на занятието главен инспектор Людмил Карагинев, началник на група „Пожарогасене и спасителна дейност“ в РСПБЗН. То е форма и за контрол на степента на изпълнение на функционалните задължения на пожарникарите, чиято ефективност предстои да бъде обект на анализ и последваща оценка.

Снимка: ОДМВР-Силистра

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе