Обвиняем за държане на наркотични вещества с цел разпространение е задържан в ареста в Силистра

След като пое случая от Районна прокуратура – Силистра и измени обвинението, Окръжна прокуратура – Силистра внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо 33-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за две деяние: държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително с цел разпространение и за управление на МПС след употреба на наркотици – престъпления по чл. 354а, ал. 1 и чл. 343б, ал. 3 от НК. То беше уважено като основателно и А.А. остава в ареста.

Мъжът беше задържан при извършване на полицейска проверка на лек автомобил, управляван от него. Извършените на място тестове показали, че А.А. седнал зад волана на превозното средство, след като преди това употребил наркотични вещества. Освен това в личните му вещи било намерено пакетче с 1,1 грама метамфетамин. Последвалите процесуално-следствени действия в дома на мъжа в село Брадвари довели до откриването на 47,1 грама канабис.

В хода на разследването, започнато от Районната прокуратура в Силистра за държане на наркотични вещества, били установени свидетели, в чиито показания се съдържали данни за това, че обвиняемият разпространява забранени субстанции. Обвинението му било изменено и по компетенция случаят е поет от Окръжната прокуратура. Действия по разследване продължават под ръководството и надзора на прокурор от структурата.

Определението на Окръжния съд в Силистра подлежи за обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе