Момченце е първото бебе за 2023 в Тутракан

Първото бебе за годината в Родилния сектор на АГ-отделение на МБАЛ-Тутракан се роди вчера – 1 януари, в 06:55 ч., тежи 3,600 кг., 52 см. и е първа рожба на 19-годишната Нелин Асиева Бейсалова от с.Ножарево, община Главиница.

„Много съм доволна от екипа, при който родих – внимателни, любезни, добри хора” – сподели родилката. Тя изказа искрена благодарност на д-р Павел Ангелов, д-р Лилия Бойчева, акушерките Галя Змеева и Ренгюл Аптурахим.

Още две момченца са родени вчера – майките са от с. Старо село и с. Руйно, а раждането са осъществили д-р Павел Ангелов и акушерката Невяна Георгиева.

В отделението са приети и две родилки, на които предстои да дадат живот на своите рожби.

На 30 декември в 08:25 ч. е родено последното бебе за 2022 г. момиченце – 2,100 кг, 40 см. Това е трето раждане на 28-годишната Семра Ерол Шабан от с. Богданци, община Главиница. Тя благодари на екипа, при който е раждала включително и първия път в тутраканската болница.

„Лекарите и акушерките тук са изключителни професионалисти, толкова внимателни, толкова добри към всички родилки. И винаги съм казвала на познати, че в тутраканската болница ще получат най-доброто лечение.”

През 2022 г. са родени 452 бебета от 432 раждания, от тях 236 са момчетата, а 216 – момичетата. 259 от всички раждания са осъществени с цезарово сечение (секцио). 20 са двойките близнаци и 3 деца близнаци (тризнаци).

Първото бебе за годината в Родилния сектор на АГ-отделение на МБАЛ-Тутракан се роди днес – 1 януари, в 06:55 ч., тежи…

Posted by МБАЛ Тутракан on Sunday, January 1, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе