Полицаи зарадваха с подаръци деца от село Добротица

Коледни подаръци от полицията получиха днес 40 деца от ОУ „Отец Паисий“ в село Добротица. Малчуганите са от паралелки в началната училищна степен и се обучават по превантивната  програма „Работа на полицията в училищата“. Чрез занятията, провеждани от полицейски служители, те придобиват знания и умения за лична безопасност, законосъобразно поведение и ценностно отношение към реда и сигурността на обкръжаващата ги среда.

За добрата си работа по програмата през първия учебен срок учениците бяха зарадвани с коледни подаръци, осигурени от ОДМВР-Силистра и Синдикалната федерация на служителите в МВР. Връчиха им ги обслужващите района полицейски инспектори Михаил Илиев и Младен Димитров и младши полицейски инспектор Мюмюн Осман, които ги поздравиха за усърдието и им пожелаха много здраве и успехи през новата година.

В село Добротица от месец октомври функционира кабинет по превенция, реализиран по инициатива на община Ситово и РУ-Силистра. В него се провеждат различни събития, обучения и занятия, повишаващи знанията и осмислящи свободното време на децата. Откриването му е резултат от усилията на полицията за преодоляване на изолацията на децата от малките и отдалечените населени места.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе