Галя Иванова: Имаме утвърдена стратегия за работа по проблемите, свързани с домашното насилие

„Нашето сдружение от години работи по темата за трафика на хора и домашното насилие но през 2007 година бе създаден и център за обществена подкрепа, който се работи основно с деца и семейства в риск“, сподели за Общинско радио-Силистра, юристът на ЖС „Екатерина Каравелова“ Галя Иванова.

В навечерието на празниците тя изрази благодарността и възхищението си към хората които отварят сърцата си за благотворителност. Иванова припомни за миналогодишната кампания за даряване на компютри на деца в рамките на помощите към децата в ковид кризата и е радостно, че даже след приключване на кампанията благотворителните инициативи са продължили. В тази връзка в ход е подготовката на хранителните помощи за хората, които нямат финансова възможност да обезпечат празниците си.

„Тази и миналата година ще останат под знака на благотворителността, добре че все още има хора, които дават от себе си и искат да помогнат. Противно на очакванията по време на кризата у нас в последните две години сигналите и случаите на домашно насилие намаляха. За сметка на това се увеличи броят на извършителите, включени в превантивната програма, което ме навежда на мисълта, че явно институциите свързани с проблема за домашното насилие приемат все по сериозно като проблем този въпрос и се прави всичко възможно да се наблегне на превенцията“, сподели Галя Иванова.

„Сдружението вече работи съвместно с Великотърновски университет, по проект, насочен към извършване на поредица изследвания по темата домашно насилие. Става дума за домашното насилие и насилието, основано на пола“, каза в заключение Галя Иванова.

Галя ИВАНОВА: „Имаме утвърдена стратегия за работа по проблемите, свързани с домашното насилие“„Нашето сдружение от…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Monday, December 12, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе