Вихрен Иванов: Радващо е, че се наблюдава приемственост между поколенията в изкуството

След участието си в деветнадесетото издание на конкурса „Златна есен – плодовете на есента“ в Севлиево, където за пореден път впечатлиха жури и публика, ръководителят на школата по изобразително изкуство към Обединен детски комплекс-Силистра, Вихрен Иванов не скри задоволството си от представянето на своите възпитаници.

„В досегашните издания на конкурса нашите награди са около десет, това не може да не ни радва, говори за желанието и таланта на децата. Тази година не взехме награда но участвахме и в двата конкурсни жанра- живопис и приложно изкуство. Изпратихме за участие четири рисунки на наши деца и две приложно изкуство.споделя Иванов и допълва, че школата е традиционен участник и лауреат на местни конкурси и инициативи, организирани и част от културния календар на общината“, каза в интервю за Общинско радио-Силистра Вихрен Иванов.

„Ние имаме създадена методика при изработването на творбите, акцентираме на дейността на ръката и създаване на творчески навици, отколкото да се занимаваме с електронни акценти, важното е децата да творят и крайния резултат да е автентично творчество.

„Изпращаме една полезна година, за щастие изчезна психозата от ковид и затварянето на децата по домовете. Нещата се нормализират и възобновяваме познатата и утвърдена методика на работа“, сподели Иванов. Той допълни, че по отношение на журирането на наши и международни конкурси, може да се каже, че има известна разлика, с която участниците следва да се съобразяват. „Международното жури изисква в творбите да се извлича най характерните елементи за всяка държава. Иванов споделя че е радостен факта че се наблюдава приемственост между отделните поколения и синове и дъщери на известни наши певци и музиканти продължават делото на своите предци“, каза в заключение вихрен Иванов.

Вихрен Иванов, ръководител на школата по изобразително изкуство към ОДК – Силистра: „Радващо е, че се наблюдава…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Tuesday, December 13, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе