Пореден случай на успешно донорство в „МБАЛ-Силистра“

На 7-ти декември пациент на МБАЛ-Силистра – 78-годишен мъж от гр.Силистра, изпада в мозъчна смърт след тежка черепно-мозъчна травма.

Въпреки тежката загуба, близките на мъжа са взели хуманното решение да дарят органите и да спасят живота на други тежко болни пациенти.

Медиците в силистренската болница, водени от д-р Радослав Неделчев, д-р Данчо Данаилов, д-р Чавдар Куманов, лекари и медицински сестри от ОАИЛ и Хирургично отделение помагат да се извърши експлантация на органите на място. Реколтиран е черен дроб от екип към УМБАЛ Фундень, Букурещ, Румъния.

Ръководството и екипа на болницата поднасят съболезнования на близките на донора, но и сърдечно им благодарят за силата и човечността, проявени в този труден за тях момент.

По Национална програма за насърчаване на донорството и подпомагане на трансплантацията в Република България 2019г. – 2023 г., със заповед на Министъра на здравеопазването за „МБАЛ-Силистра“АД са определени д-р Радослав Неделчев – координатор по донорството, заместници – д-р Данчо Данаилов и д-р Милена Русчева.

Настоящата процедура е осъществена по Европейска програма за сътрудничество от 2019 г.

Пореден случай на успешно донорство в „МБАЛ-Силистра“АДНа 7-ти декември пациент на МБАЛ-Силистра – 78-годишен мъж от…

Posted by МБАЛ – Силистра АД on Friday, December 9, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе