Мурад отново прослави Силистра

а 2 и 3 декември т.г. в град София се проведе Деветата сесия на Ученическия институт на БАН.Тива съобщи за медиите Гинка Вандева, директор на Обединен детски комплекс – Силистра.

Бяха представени 51 проекта в различни сфери на научното познание – математика и информатика, биомедицина, биология, химия и екология, литература, история и изкуство.

Със своя проект за изследване на река Дунав се представи и Мохаммад – Мурад Халвани от Екоклуб „Пеликан“ към Обединен детски комплекс – Силистра.Това е трето поредно участие на Мурад в това престижно състезание, като на предишните онлайн издания е печелил второ място и Специална награда.

Тази година той успя да завоюва върха – безапелационно Първо място. Проектите бяха оценявани от висококвалифицирано жури от професори и доценти от БАН, допълни Вандева.

Почетния председател на журито академик Петър Кендеров лично поздрави Мурад за неговата разработка и работата му в партньорство с различни институции – Геологическия институти и Института по обща и неорганична химия на БАН, ИАОС – Русе, Басейнова дирекция – Плевен, което е допринесло за високата научна стойност на проекта и му пожела нови успехи.

„Безкрайни благодарности за труда на Мурад и силната подкрепа на неговата учителка г-жа Йорданка Маринова“, каза още Вандева.

Отново на върха! Мурад отново прослави СилистраНа 2 и 3 декември т.г. в град София се проведе Деветата сесия на…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Sunday, December 4, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе