Главният прокурор на Република България бе в Силистра

По покана на местните власти: кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов и председателя на Общинския съвет д-р Мария Димитрова, главният прокурор г-н Иван Гешев се срещна със силистренската общественост. В експозето си той подчерта важността и стабилността на местната власт, необходимостта от диалог и взаимодействие между институциите и прокуратурата на национално, регионално и местно ниво. Като основни проблеми, които чакат своевременно решение, г-н Гешев посочи: войната по пътищата на страната, управлението на МПС след употреба на алкохол и наркотици, разпространението на упойващи вещества в непосредствена близост до училищата, битовата престъпност, телефонните измами, които отново набират скорост, строгостта на законите и тяхното правоприлагане, не рядко административните изчаквания и преценки, и др.

На въпросите на д-р Мария Димитрова- председател на ОбС, пред аудиторията главният прокурор подчерта доброто взаимодействие между прокуратурата и сдруженията на НАПОС и НСОРБ. По повод правомощията на инспекторатите към общините, кметът д-р Юлиян Найденов попита дали е възможно да се дадат правомощия, с които да се реагира по различни казуси.От отговора стана ясно, че и по този въпрос са обсъждани предложения.

Кметът и председателят връчиха протоколни подаръци на г-н Иван Гешев, който от своя страна им дари икони и книги. Икона бе и подаръка на Н.Впр. Доростолския митрополит Яков за главния прокурор.

Г-н Гешев подчерта красотата на Силистра, прекрасните моменти от срещата с възпитаници на ЕГ“Пейо Яворов“. Благодари на окръжния прокурор Ивелин Чафаланов и неговия екип, на екипите на местните власти, на обществеността за отправената покана да посети Силистра.

Главният прокурор на Република България, г-н Иван Гешев беше в Силистра По покана на местните власти: кмета на Община…

Posted by Община Силистра on Tuesday, November 29, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе