14 точки обсъдиха на сесията на Общински съвет – Силистра

Общо 14 точки съдържа дневният ред на състоялата се днес сесия на общинския съвет в Силистра. Две бяха допълнителните докладни, относно определяне на позицията на представителя на Община Силистра за участие в извънредно неприсъствено общо събрание на Асоциацията по ВиК, както и промяна на месечната такса за ползване на покрит плувен басейн от ветераните плувци на ПК „ДОРОСТОЛ МАСТЕРС“ – гр.Силистра.

Д-р Юлиян Найденов внесе докладна, касаеща промени в Бюджета на Община Силистра за 2022 г., в т.ч. в индикативния годишен разчет за сметките за средства от Европейския съюз и актуализираната бюджетна прогноза за местните дейности за периода 2023-2025 г., както и приемане на бизнес програма на общинско публично предприятие „Синева” ЕООД.

Приета бе докладна, касаеща закриване на училището в Брадвари. Две от докладните в дневния ред се отнасяха за продажба на общинско жилище, находящо се в гр. Силистра, ул. „Кълъраш” № 35, етаж 5, апартамент № 17, на наематели, настанени по административен ред.

Продажба на общинско жилище, находящо се в гр. Силистра, ул. „Добрич” № 136, етаж 3 (2-жилищен), апартамент № 38, на наематели, настанени по административен ред.

Имаше и докладна относно отдаване под наем на части от имоти – публична общинска собственост, чрез провеждане на публичен търг. Друга точка, касае определяне на две места за паркиране на автомобили на хора с увреждания на ул. „Партений Павлович“ в гр. Силистра с въведен режим за кратковременно платено паркиране – „Синя зона“.

Приета бе и точка за участие на Община Силистра с проектно предложение „Грижа в дома – Община Силистра“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, Приоритетна ос „Социално включване и равни възможности”, Процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05SFPR002-2.001 “ Грижа в дома”.

В друга пък се говореше за приемане на “Програма за управление на отпадъците за периода 2021 – 2028 г. на община Силистра”.

Приета бе Годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община Силистра през 2023 година.

Замяна на част от имот – частна общинска собственост с част от имот – частна собственост чрез предварителен договор по чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията, гласи една от докладните в дневния ред.

Промяна на решение № 902 от 27.10.2022 г. на Общински съвет Силистра бе последната докладна в дневния ред на сесията.

Следващата сесия е насрочена за 22 декември.

Сесия на Общински съвет-СилистраОбщо 14 точки съдържа дневният ред на състоялата се днес сесия на общинския съвет в…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Thursday, November 24, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе