Силистренската библиотека ще отбележи подобаващо Деня на народните будители

„Това празник, посветен на творци, художници, просветители и борци за национално освобождение, които са съхранили през годините и вековете духовните ценности на нацията ни“, това каза днес в навечерието на деня на будителите изпълняващият длъжността директор на силистренската регионална библиотека Галина Раева. „На този ден почитаме и силистренските будители, хора отдали труда си в името на запазването на българщината.

Раева сподели, че библиотеката ще отбележи с поредица инициативи празника, като една голяма част от тях са посветени на една бележита годишнина, визирайки 300 години от рождението на Паисий и 260 години от написването на История славянобългарска. Заедно с тематичните инициативи и изложби в библиотеката са проведени представяния и своеобразни презентации за делото на Хилендарския монах“, каза Раева.

Подобаващо е отбелязана и 100 годишнината от както се чества този празник. Раева споделя, че ръководството на библиотеката изпраща богат на събития летен сезон
„Щастливи и доволни сме, че тази наша богата дейност през лятото получи признание и на национално ниво. Получихме годишната награда на българската асоциация на работодателите Раева в заключение сподели, че библиотеката работи по изпълнението на няколко проекта, които продължават да я превръщат в съвременен информационен център“, каза още Галина Раева.

Силистренската библиотека ще отбележи подобаващо Деня на народните будители*1 ноември – безплатна регистрация за…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Monday, October 31, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе