Служители на ОДМВР-Силистра задържаха чужденец, откраднал автомобил и неизпълнил полицейско разпореждане

20-годишен чуждестранен гражданин е задържан, след като не изпълнил полицейско разпореждане, и се движел с автомобил, отнет противозаконно от територията на Русе.

В следобедните часове на 21 октомври в ОДМВР-Силистра били получени сигнали за водач на товарен автомобил „Пежо“, допуснал множество тежки нарушения на правилата за движение – ударил лек автомобил, преминал на червен сигнал на светофара и шофирал с висока скорост в рамките на града.

За да бъде спрян, на контролно-пропускателен пункт по пътя за село Айдемир към водача бил подаден знак за спиране със стоп-палка от полицейски служител. Вместо да изпълни разпореждането, мъжът ускорил, преминавайки с висока скорост през селото.Това наложило да бъде последван от патрулен автомобил, както и да бъдат предприети оперативно-издирвателни действия за неговото задържане, в които се включили допълнителни полицейски сили.

Около 17:45 часа, отклонявайки се по черен път преди разклона за село Попина, водачът ударил автомобила в туфа, след което избягал и се укрил.

В рамките на продължилото полицейско издирване рано сутринта на следващия ден 20-годишният бил забелязан в село Попина, където прекарал нощта в лек автомобил, оставен отключен от собственика. Той отново не се подчинил на даденото полицейско разпореждане и опитал да се укрие в избуяла растителност в изоставен имот, но бил застигнат и задържан.

При извършената проверка било установено, че товарният автомобил, с който се придвижвал, е отнет противозаконно от територията на град Русе ден по-рано.

Мъжът е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. С постановление на Районната прокуратура задържането му е продължено за срок до 72 часа и му е повдигнато обвинение

Разследването и документирането на случая продължава.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе