Д-р Васил Славов: Колегите си вършат работата повече от добре

„Поздравявам всички колеги с днешния празник! Последните години, 19 октомври го празнуваме като Ден на българския лекар. На този ден, единственото което бих искал да пожелая е Господ да ни дава сили да се справим с тази ситуация, в която се намираме. Поздравявам и Българският лекарски съюз в лицето на Управителния съвет, където се борят за допълнително увеличение на цените на клиничните пътеки с дата от 1 септември, за да можем да се опитаме да раздадем тези останали средства от бюджета на НЗОК на работещите в болничната структура. По този начин да компенсираме част от техните усилия. Това каза днес за Общинско радио-Силистра д-р Васил Славов, директор на МБАЛ-Силистра по повод 19 октомври – Ден на българския лекар.
„При нас проблемите няма да се решат за ден, два, три, но поне с леки стъпки можем да вървим към някакво подобрение на ситуацията, това е една от стъпките. Колегите си вършат работата за сега, бих казал повече от добре, пожелавам да имат сили да издържат още“, допълни д-р Славов.

„Днешният ден отново бе помрачен от неадекватни изпълнения от страна на псевдопациенти в Спешното отделение, така и в цялата страна. Извършителите на тези деяния, които са създали смут, след като се е налагало да викат патрули на полицията, на СОТ. Тези лица са установени много бързо още днес сутринта и ще бъдат подведени под съдебна отговорност, подчерта директорът на силистренската болница.

„“Най-често се налага сами да се справяме. Подкрепата от държавата не е особено голяма, БЛС по-често напоследък взе да изкарва тези случаи наяве и съдейства за бързото й разрешаване, което вече започна и от страна на държавата да има по-добра колаборация. Това е едно от основните неща и за отлива от професията, тъй като не става въпрос за заплащането и условията на работа, а тежка атмосфера на работа с агресивни пациенти. В момента начина, по който задържаме кадрите е наприятелски начала с много уговорки. Вече парите не са фактор. Хората са на предела на силите си. Не се знае до кога ще се удържи положението“, каза в заключение д-р Васил Славов.

19 октомври – Ден на българския лекарД-р Васил СЛАВОВ: „Колегите си вършат работата повече от добре“„Поздравявам…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Wednesday, October 19, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе