Топ пазари за Вашата компания за хостинг услуги

Когато стартирате собствена уеб хостинг компания от нулата, хостингът за дистрибутори е чудесна възможност.

Лесното стартиране на хостинг компания и нарастващото търсене на персонализирани уеб хостинг услуги увеличиха конкуренцията и необходимостта да се откроявате от тълпата.

Прогнозите са за 15,5% ръст на световния пазар на уеб хостинг индустрията, който ще се увеличи от 81,2 млрд. долара през 2022 г. до зашеметяващите 171,4 млрд. долара през 2027 г.

Трябва да разграничите компанията си от конкуренцията и да създадете надеждна, отличителна марка на постоянно разширяващия се пазар на уеб хостинг.

Тук са изброени най-добрите ниши, които можете да използвате за целеви пазар на вашия бизнес с реселърски хостинг. Нека обаче първо разберем повече за тази хостинг услуга.

Реселър хостинг: Какво е това?

При риселър хостинга можете да закупите големи количества уеб хостинг услуги от основния доставчик на уеб хостинг, за да персонализирате и предлагате тези планове на своите клиенти на изгодни цени.

Продажбата на индивидуализирани, отличителни, персонализирани и творчески уеб хостинг планове на вашите клиенти ви позволява да реализирате значителни печалби.

Освен това реселър хостингът предлага инструменти като софтуер за интегриране на фактуриране като WHMCS, удобни за потребителя WHM и cPanel, както и услугата White Label, която ви позволява да предлагате хостинг услуги под собствената си марка или бизнес име.

Но кои са тези клиенти и как да изберете пазарна ниша за вашата уеб хостинг компания?

Вместо да обслужвате различни пазарни сегменти и да се претоварвате от разнообразието от възможности, изборът на нишова клиентска база за вашия бизнес с хостинг за дистрибутори ще ви помогне да останете фокусирани и да се утвърдите като авторитет в бранша.

Следват четирите най-добри ниши, които трябва да проучите като целеви пазар и клиентска база на вашата компания, ако искате да развиете хостинг бизнеса си и да се разграничите от ожесточената конкуренция.

1. Онлайн търговци на дребно

Партньорите са хора, които подкрепят популяризирането на марки и компании чрез своите уебсайтове или други платформи, като например социалните медии. Тъй като афилиейт маркетингът е лесен начин за генериране на пасивни доходи, все повече хора го използват.

На уебсайтовете на афилиейтите могат да се намерят отзиви за стоките и услугите на дадена компания, странични сравнения, уебсайтове за специфични ниши, възстановяване на средства и др. Тези партньорски уебсайтове се финансират от марките чрез комисиони.

В резултат на това можете да продавате хостинг планове, които са най-подходящи за този целеви пазар, като дистрибутор на хостинг и да задоволявате техните нужди.

2. Уеб дизайнери

Уеб дизайнерите са запознати със света на уебсайтовете и с хостинг нуждите на своите клиенти, тъй като често си сътрудничат с хостинг сектора. Поради своя интерес и разбиране те могат да се възползват от доходоносния характер на хостинга за препродавачи и да създадат свои собствени хостинг компании.

В резултат на това като дистрибутор на хостинг можете да предлагате на уеб разработчиците напълно персонализирани планове за дистрибуторски хостинг с промо код суперхостинг. Така допълнително можете да предлагате и по-добра цена.

3. Местни компании

Едно от най-лесните решения е да предоставяте хостинг услуги на фирми на местно ниво, по този начин можете да се съсредоточите върху намирането на местни фирми, вместо да търсите в интернет блогъри и партньори.

Местните фирми вече осъзнават стойността на развиването на онлайн присъствие, което ги подтиква да търсят уеб хостинг услуги. Можете да генерирате постоянни печалби и приходи за вашата компания, като предоставяте на тези предприятия специализирани и персонализирани хостинг решения.

4. Блогъри в WordPress

Хората често и увлекателно използват блогове, за да споделят своите идеи, убеждения, информация и опит.

Блогърите започват да търсят услуги за уеб хостинг и име на домейн, тъй като блоговете се разширяват и започват да получават по-голям трафик на уебсайтове. Като предлагате хостинг услуги на блогъри на WordPress, можете дори да създадете пазарна ниша с блогъри.

С хостинг плановете си можете да предложите на блогърите на WordPress „инсталатор на WordPress с едно щракване“, като ги привличате към своя уебсайт и подпомагате разширяването на бизнеса си.

Заключение

Стартирането на бизнес с хостинг услуги за дистрибутори е лесно и не изисква много усилия или въображение.

Истинската работа обаче се крие в избора на най-подходящата и идеална ниша за вашата целева аудитория – и в удовлетворяването на нейните нужди и изисквания. По този начин ще можете да развиете своя опит, да утвърдите авторитета на марката си и да увеличите приходите си от своята компания за реселърски хостинг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе