В новооткрит кабинет по превенция в село Добротица стартира реализацията на програмата „Работа на полицията в училищата“

В новооткрит кабинет по превенция в село Добротица днес стартира реализацията на програмата „Работа на полицията в училищата“. Кабинетът се помещава в сградата на кметството и е резултат от съвместна инициатива на община Ситово и РУ-Силистра. Такива кабинети в близките дни ще бъдат разкрити в общинския център и в село Любен. Идеята е те да се превърнат в средища за осъществяване на различни прояви, свързани с противодействие на противообществените прояви на подрастващите, осмисляне на свободното им време и повишаване на доверието в полицията.

Първата среща на учениците от ОУ „Отец Паисий“ в село Добротица по програмата „Работа на полицията в училищата“ в новооткрития кабинет бе с инспектора в Детска педагогическа стая Ирена Мърова. Посредством мултимедия, с която е оборудван кабинетът, тя представи пред децата темата „Превенция на агресията и насилието“. Презентацията бе последвана от свободна дискусия, тематични дидактични игри и разискване на казуси от полицейската практика.

Учениците имаха възможност да разгледат патрулен автомобил и да се срещнат с полицейските и младши полицейски инспектори, обслужващи района.

До края на учебната година предстоят поредица от срещи с учениците в селата Добротица, Ситово и Любен, които са обхванати в програмата  „Работа на полицията в училищата“. Беседите се осъществяват по предварително изготвен график и са съобразени с възрастовите характеристики на аудиторията. Застъпени са теми, свързани с пътната безопасност, последиците от притежанието и употребата на наркотици, противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и др.

Наред с постигането на превантивен ефект, реализацията на програмата „Работа на полицията в училищата“ има за цел и повишаване на сигурността и противодействие на престъпленията от и срещу деца в малките и отдалечени населени места.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе