„Нощ на учените“, организирана от Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“

Днес/14 октомври 2022 година/ в конферентната зала на хотел „Дръстър“ бе представен проект „Трансграничен STEM-панаир на идеи“ в контекста на „Европейска нощ на учените“. Партньори в представянето на идеи са Филиал Кълъраш на Факултет по мениджмънт и развитие на селските район и Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Събитието откри доц. д-р Румяна Лебедова- директор на Филиала. Поздравителни слова към форума поднесе д-р Юлиян Найденов- кмет на Община Силистра, който отбеляза, че младите хора с техните идеи са винаги важни за развитието на общностите. В реализацията на „Нощ на учените“ участват български и румънски представители на академичната общност, както и студенти, представяйки разработки в различни области на науката, проекти с приложение в бизнеса. Представена бе и фото изложба „Човекът и природата“ с авторски фотографии на природни обекти под егидата на ЮНЕСКО.

Участници в събитието бяха представители на академични среди от България и Румъния, г-жа Мария Недялкова- зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, ПНМ-Сребърна, специалисти от Регионален исторически музей, ЦПРЛ-ОДК и ПГМТ „Владимир Комаров“.

„Нощ на учените“, организирана от Филиал Силистра на Русенски университет „Ангел Кънчев“Днес/14 октомври 2022 година/…

Posted by Община Силистра on Friday, October 14, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе