Национален конкурс за любителска фотография „Моето семейно приключение в Сребърна – обект на Световното природно наследство на ЮНЕСКО“

Днес в рамките на кръгла маса, организирана по проект на РИОСВ – Русе, по повод 50-тата годишнина от приемането на Конвенцията за опазване на световното наследство на ЮНЕСКО, бяха наградени участниците в националния конкурс за любителска фотография. За това съобщиха от пресцентъра на Община Силистра.

Конкурсът е организиран от РИОСВ – Русе, Община Силистра и Природонаучен музей Сребърна.

Целта на конкурса бе хора от различни възрасти да открият красотата на природата на територията на резервата, да повиша интереса си към опазването на околната среда, да придобият познания за българските обекти на ЮНЕСКО, биосферните паркове и мястото им в световното наследство.

Участващите фотографии бяха класирани от жури, в състава на което участваха представители на РИОСВ – Русе, Община Силистра и Природонаучен музей Сребърна. На церемонията присъстваха кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, директорът на РИОСВ – Русе инж. Цонка Христова, зам.-областният управител г-н Димитър Тодоров, зам.-кметовете г-жа Мария Недялкова и инж. Тихомир Борачев, г-жа Цветана Игнатова – директор на дирекция ХД, кметът на село Сребърна г-н Георги Иванов и директорът на ПНМ Сребърна г-жа Елена Илиева, представители на НПО и граждани.

Победители в конкурса са:
I – во място – Нина Петрова – гр. Силистра
II – ро място – Тихомир Александров – гр. Силистра
III – ро място – Теодор Димитров – гр. Силистра
IV – то място – Румяна Лебедова – гр. Силистра
V – то място – Никола Огнев – гр. Силистра

Наградените участници получиха грамоти, предметни награди и ваучери, осигурени от организаторите. Наградите връчиха директора на РИОСВ – Русе г-жа Цонка Христова и кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов.

Национален конкурс за любителска фотография „Моето семейно приключение в Сребърна – обект на Световното природно…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Thursday, October 13, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе