Старт на новата учебна година в Детско полицейско управление в Силистра

Днес в Силистра бе даден старт на новата учебна година в Детско полицейско управление. В него участват учениците от V „б“ клас на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в областния град. В първото опознавателно занятие с тях се срещнаха инспекторът в Детска педагогическа стая Ирена Мърова и началникът на група „Териториална полиция“ Алтан Мехмед. От тях децата научиха каква е ролята на полицията за опазване на правовия ред в държавата, какви правомощия имат полицаите, какви са униформите и отличителните им знаци. Имаха възможност да разгледат патрулен автомобил и техническите средства, които ползват служителите на реда във всекидневната си работа.

През следващите месеци учениците ще придобият знания за пътната безопасност, опасностите в интернет, вредата от употребата на наркотици, правата и отговорностите на малолетните и непълнолетните. Предстои им разговор с полицейския психолог, от когото ще научат как да разпознават и да се справят с проявите на агресия, как да разрешават конфликти и да работят в екип. С помощта на полицейски инструктори ще направят първи стъпки в овладяването на бойно-приложни техники и полицейска лична защита.

Националната програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група. Целта е ранна превенция сред подрастващите, утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение, изграждане на гражданска позиция и повишаване на доверието в полицията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе