Успешно приключи шестото издание на Иновационния лагер в Силистра

Успешно приключи шестото издание на Иновационен лагер, проведен на 04 и 05 октомври в АРГИ Център с участието на младежи от 6 училища от област Силистра. Събитието бе организирано от РУО – Силистра, Община Силистра и СНЦ „Паралел- Силистра“.

В заключителния етап на лагера, в който младежите представиха разработените бизнес проекти, се включиха кметът на община Силистра – д-р Юлиян Найденов и неговите заместници – г-жа Мария Недялкова, зам. кмет „Хуманитарни дейности“ и д-р Мирослав Тодоров, зам.кмет „Финанси и икономика“. Д-р Найденов поздрави участниците и отправи своите послания към тях.

Заедно с бизнес консултанти участниците оцениха възможностите за развитие на бизнес в региона и разработиха проекти. Отборите представиха своите бизнес модели пред жури с председател г-н Боян Боев – представител на Ротари клуб, г-н Димитър Тодоров – зам. областен управител и член на Ротари клуб, и Ивелина Русева – експерт в Община Силистра. Проектите бяха оценявани по предварително зададени критерии:
• Иновативност;
• Приложимост;
• Обществена полза;
• Презентация, екипна работа.

Първо място зае екипът на ПГСУАУ “Атанас Буров“, гр. Силистра, с атрактивното представяне на проект „Младежки лагер „ВеСело“.

Второто място бе присъдено на отбора на ПГМСС „Никола Вапцаров“, с. Средище, с проект за изграждане на Био спортен център „BE АCTIV“

Трети е отборът на СУ „Христо Ботев“, гр. Тутракан, с проект за създаване на Детски лагер „Нека да е лято“ и ресторант „Есетра“.

Иновационния лагер завърши с музикална изненада – танц на фона на песента Jerusalema.

Организаторите на Иновационен сърдечно благодарят за участието на всички и пожелават здраве и нови срещи.

УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИ ШЕСТИЯТ ИНОВАЦИОНЕН ЛАГЕРУспешно приключи шестото издание на Иновационен лагер, проведен на 04 и 05…

Posted by Община Силистра on Thursday, October 6, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе