Община Силистра ще се включи в събитията, посветени на Европейски ден на донорството и трансплантацията на органи

Силистра се присъединява към Националната кампания, посветена на Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи. На 8 октомври 2022 г. от 19.15 до 19.45 часа в зелено – цветът на донорството и трансплантацията, ще бъде осветена сградата на Общинска администрация Силистра. По същото време ще бъдат осветени и емблематични обекти в други областни градове.

Кампанията се организира всяка година от Съвета на Европа чрез Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, съвместно с пациентски организации, лечебни заведения и общини. Тази година през периода 7 – 16 октомври ще се проведат поредица от събития в цялата страна. Целта е да се отдаде дължимата почит към донорите на органи и техните семейства. Инициативата е израз на благодарност към медицинските специалисти, ангажирани в процеса на донорство и трансплантация, както и да се повиши обществената осведоменост за смисъла и значението на донорството и трансплантацията на органи.

В световен мащаб броят на донорските ситуации е крайно недостатъчен. В България към 15 септември 2022 г. броят на чакащите за трансплантация български граждани е 946. За същия период са извършени 18 трансплантации.

Да бъдем солидарни с шанса за втори живот на нуждаещите се!

Нека заедно кажем: „Да! За живот!“

Община Силистра ще се включи в събитията, посветени на Европейски ден на донорството и трансплантацията на органи …

Posted by Община Силистра on Tuesday, October 4, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе