Започна шестият иновационен лагер в Силистра

Шестия Иновационен лагер, организиран от РУО – Силистра, Община Силистра и СНЦ „Паралел – Силистра“, започна днес, съобщиха от пресцентъра на Община Силистра.

В него участват младежи от 6 професионални гимназии от област Силистра – ПГСУАУ „Атанас Буров“, гр. Силистра; ПГПТ „Евлогий Георгиев“, гр. Силистра, ПЗГ „Добруджа“, гр. Силистра; СУ „Христо Ботев“, гр. Тутракан; ПГМСС „Никола Тази година съм Йонков Вапцаров“, с. Средище и ПГООТ, гр. Дулово.

„Пожелавам ви да бъдете креативни, да разгърнете вашия потенциал, защото не винаги отличниците в училище са отличници в живота“, каза в приветствените си думи към участниците в инициативата, Мария Недялкова – зам.-кмет „Хуманитарни дейности“.

„Приветствам всички участници и се радвам, че съм част от този екип“, каза от своя страна Димитър Тодоров, зам.-областен управител.

„Участието на СНЦ „Паралел Силистра“ в този проект се реализира с финансовата помощ на програма „Еразъм +“. Ние работим по проект „Вираго“. Идеята на нашата инициатива е да насърчим младите момичета от област Силистра да станат по-добри в своите кариери. Да са по-силни и мотивирани и да допринесат за промяна в тяхната общност“, сподели Диана Бебенова-Николова, председател на сдружението.

Днес учениците ще бъдат включени в 3 работни ателиета за допълнителна подготовка по маркетинг и разработване на бизнес модели, водени от доц. д-р Даниел Павлов, преподавател в РУ „Ангел Кънчев“, Лора Саркисян, маркетинг експерт и Лидия Светославова, експерт културно и природно наследство. Всяко от работните ателиета ще завърши със сесия за обобщаване „Какво научих“ и оценка на новите компетентности.

На 5 октомври участниците ще разработят своите проекти и бизнес планове по зададен казус с подкрепата на представители на местния бизнес на тема „Предприемачески проекти за развитие на селските райони“. Участниците ще имат задача да оценят възможностите за развитие на бизнес в региона като използват местния потенциал и как да стартират своя бизнес инициатива в регионалната общност.

Предизвикателството пред тях ще бъде да оценят собствените си възможности, своите умения и знания, които да им помогнат в бизнес начинанието. Представители на местния бизнес ще споделят с участниците своите вдъхновяващи истории, уточняват от пресцентъра на Община Силистра.

Иновационен лагер в СилистраМария НЕДЯЛКОВА: „Пожелавам ви да бъдете креативни, да разгърнете вашия потенциал, защото…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Tuesday, October 4, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе