За шести пореден път ще се проведе Иновационен лагер с участието на младежи от област Силистра

На 04 и 05 октомври 2022 г. в АРГИ Център, Силистра за шести пореден път ще се проведе Иновационен лагер с участието на младежи от област Силистра. Събитието се организира от РУО – Силистра, Община Силистра и СНЦ „Паралел – Силистра“.

В предходните издания участваха повече от 200 младежи от различни училища от област Силистра. Обсъдени бяха многобройни иновативни младежки идеи за развитие на региона. Бизнес-консултантите, които подпомагаха младежките екипи по време на лагера бяха представители на “Ротари клуб-Силистра” и бизнес общността в града, както и Търговско-промишлената камара и Сдружение “Акчес” от Кълъраш, Румъния.

През последните години лагерът се провежда в 2 етапа – подготвителен, в който участват преподаватели от Русенския университет „А. Кънчев“ и експерти по съответните теми, и практически, в който младежите разработват конкретни бизнес идеи.

В Иновационния лагер тази година ще участват младежи, представители на шест училища: ПГСУАУ „Атанас Буров“, гр. Силистра; ПГПТ „Евлогий Георгиев“, гр. Силистра, ПЗГ „Добруджа“, гр. Силистра; СУ „Христо Ботев“, гр. Тутракан; ПГМСС „Никола Йонков Вапцаров“, с. Средище и ПГООТ, гр. Дулово.

На 4 октомври те ще бъдат включени в 3 работни ателиета за допълнителна подготовка по маркетинг и разработване на бизнес модели, водени от доц. д-р Даниел Павлов, преподавател в РУ „Ангел Кънчев“, Лора Саркисян, маркетинг експерт и Лидия Светославова, експерт културно и природно наследство. Всяко от работните ателиета завършва със сесия за обобщаване „Какво научих“ и оценка на новите компетентности.

На 5 октомври ще разработят своите проекти и бизнес планове по зададен казус с подкрепата на представители на местния бизнес на тема „ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ПРОЕКТИ ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ”. Участниците ще имат задача да оценят възможностите за развитие на бизнес в региона като използват местния потенциал и как да стартират своя бизнес инициатива в регионалната общност Идеята на организаторите тази година в разработките да се използват предимно визуални материали, по-малко компютърни презентации, повече игрови упражнения с визуални материали, насърчаващи рисуване, писане, творене върху хартия.. Предизвикателството пред тях ще бъде да оценят собствените си възможности, своите умения и знания, които да им помогнат в бизнес начинанието. Представители на местния бизнес ще споделят с участниците своите вдъхновяващи истории.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе