ОДК – Силистра открива новата учебна година

„Бих искала да кажа, че тази учебна година се надяваме на по голяма възможност за присъствено обучение, това за нас е от особена важност защото заниманията по интереси се осъществяват на базата на ръководителя и детето за да има ефект от присъствието на децата в конкурси и състезания, сподели в интервю за Общинско радио-Силистра директорът на центъра Гинка Вандева.

Тя допълни, че от началото на учебната година има много голям интерес към заниманията по интереси в нашата извънучилищна институция. „Много родители и ученици подадоха заявления за различните школи и на този етап са разкрити 103 учебни групи, като броят на децата до момента от община Силистра с подадени заявления са над 1000.

Вандева не пропусна да спомене и за ролята на онлайн обучението като сподели че то е спомогнало за запазване на здравето на децата, но според нея то е било изключително тягостен момент защото там в центъра се работи по друга структура и е важно да се запази интереса на децата към съответната школа или група.

„Колегите вложиха цялата си креативност за да могат да запазят интереса на децата“, сподели Вандева. Независимо от всичко въпреки трудностите успяхме заедно да ги преодолеем“ Като основен приоритет в работата на екипа е стремежът да се открият много повече заложби в тези деца, които в последствие да се развиват, каза още заключение Гинка Вандева.

Откриването на новата творческа година в Обединен детски комплекс ще е днес от 17.30 часа в Зрителна зала на Младежки дом.

Днес ОДК – Силистра открива новата учебна годинаГинка ВАНДЕВА: „Повишава се интереса от страна на децата към…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Monday, October 3, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе