Силистренският театър играе тази вечер емблематичната комедия на Иван Вазов – „Вестникар ли?“

ДРАМАТИЧНО-КУКЛЕН ТЕАТЪР-СИЛИСТРА ще представи тази вечер емблематичната комедия на класика на българската литература Иван Вазов – „Вестникар ли?“. Началният час на представлението, което ще се състои в залата на Драматично-куклен театър-Силистра, бивш Куклен театър, е 19.00 часа, а цената на един билет – 10 лева.

Режисьор на комедията е Гълъб Бочуков, сценография и костюми Николай Нинов, музикална картина е на Берковския духов оркестър, а участват актьорите Михаил Незалзов, Александър Павлов, Мима Дапкова, Елена Кешишева, Станислав Георгиев, Стефан Станчев, Мирослав Петров.

Гълъб Бочуков, режисьор на пиесата:

„Това произведение на класика в българската литература Иван Вазов, писано през 1900 г, е изумително съвременно, звучи напълно актуално и днес. Придържаме се плътно към текста. Езикът е леко архаичен, но много пластичен и чист. Ако не е той, историята може да мине за съвременна. Явно и в началото на миналия век жълтата преса е била напаст, както и в днешно време. Историята се поднася с хумор и леко намигане към днешния ден“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе