Волейболният отбор „Елит“ – шампион на финалите в Тетевен

В ролята на истински гладиатори влязоха състезателите на ВК Елит Силистра на проведения в гр. Тетевен 15-ти юбилеен финален турнир по волейбол от 22-25.09.2022г.

На момчетата водени от старши треньора Димитър Миланов (бел.ред. треньор, Президент, състезател и т.н.) им се наложи да надхвърлят физическите си възможности, но за пореден път доказаха, че те са „светлия лъч“ в колективния мъжки спорт в Силистра през последните над 15г.

Нашите състезатели трябваше да преодолеят пресявката на квалификациите, където по регламент един срещу друг се изправят четири отбора борещи се за една квота на финалите. Момчетата от Дунавския град спечелиха безапелационно и трите си срещи. Непосредствено след това, без почивен ден се включиха във финалния турнир, където в конкуренцията на нови пет отбора (Тетевен волей, Олимпиец Плевен, КСВ София, Jokers София и Сокол София) силистренци показаха страхотно мъжество и изключително атрактивна игра. На полуфинала и финала на турнира, Елит Силистра победи последователно КСВ София и Jokers София с по 3:0 гейма.

Спечеленото първо място от ВК Елит е наистина феноменално постижение, поради факта, че те бяха единствения отбор от общо девет участника, който трябваше да изиграе 7 мача за 4 дни (справка – противниците на полуфинала и финала са със 4 изиграни мача) и говори само по себе си за волята и мъжеството проявени от нашия отбор в тази неравностойна битка.

И през настоящата състезателна година ВК Елит Силистра ще бъде част от „А“ НВЛ към Българската Федерация по волейбол.

От създаването си през 2004-та година до настоящия момент клуба не изневерява на себе си и продължава да залага на момчета, продукт на собствената школа, които въпреки крехката си възраст се борят в мъжкото направление и по всичко личи…… се справят отлично!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе