Сектор „Български документи за самоличност“ възобновява организирания прием на заявления за издаване на лични документи

След временно прекъсване във връзка с усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19, сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Силистра възобновява организирания прием на заявления за издаване на лични карти и паспорти. От предложението могат да се възползват областни и общински администрации, държавни институции, ведомства, кметства, фирми и др. След депозиране на групова заявка приемането на заявления се осъществява на място от мобилен екип на сектор БДС, а това значително улеснява гражданите, които се ползват от услугата, без да напускат работните си места.

Същевременно отново е налична услугата за административно обслужване чрез посещение на мобилен екип на граждани, които са във фактическа невъзможност да посетят на място звената на „Български документи за самоличност” – лежащоболни, инвалиди, трудноподвижни и др. За целта също е необходимо да се направи предварителна заявка.

От сектор „Български документи за самоличност“ припомнят също, че гражданите, притежаващи валиден електронен подпис, могат да подадат заявления за издаване на лични карти и паспорти и по електронен път. Необходимо условие в този случай е да имат актуални биометрични данни.

За повече информация:

086 886 201; 086 886 229; 086 886 300 – сектор БДС в ОДМВР – Силистра
0864 2 21 21 – сектор БДС в РУ – Дулово;
0866 6 51 51– сектор БДС в РУ – Тутракан.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе