Директорът на спортното училище в Силистра: Направили сме всичко възможно децата да имат къде да учат и да спортуват нормално

Осем са паралелките в Спортно училище „Дръстър“ Силистра. Тази година има 140 ученици, с новата програма трудно се записват. Идват хора, ние ги връщаме. Ще се нормализират нещата към края на септември. Това каза днес за Общинско радио-Силистра, Веселин Суров, директор на учебното заведение.

„Спортът е в криза. Направили сме всичко възможно децата да имат къде да учат и да спортуват нормално. Нямаме проблеми с Община Силистра. С пандемиите свикнахме. Работим по проекти, училището е модернизирано“, допълни Суров.

„Няма постоянство в учениците относно спорта. Всички преподаватели са на лице. Тази година леката атлетика съкращаваме щата, няма нито един лекоатлет. Четири години нямаме прием по лека атлетика. Интересът към плуването е огромен. Предстои саниране на училището. Борим се това, което го има, да стане по-хубаво. Дано да сме здрави, дано да не пламне пожара на войната към нас, дано да сме добри хора“, каза още Веселин Суров.

Веселин СУРОВ: „Спортът е в криза. Направили сме всичко възможно децата да имат къде да учат и да спортуват…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Thursday, September 1, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе