Местният парламент в Силистра заседава на 31 август

Общо осемнадесет точки са предвидени в дневния ред на предстоящата на 31 август сесия на местния парламент. След евентуалните питания общинските съветници ще преминат към разглеждане на докладната, внесена от кмета д-р Найденов, касаеща приемане на Наредба за условията и реда за упражняване на правата на собственост на Община Силистра в търговски дружества, участието в граждански дружества и сключването на договори за съвместна дейност.

Градоначалникът внася и докладна по отношение на Приемане годишния отчет за изпълнението на бюджета на Община Силистра за 2021 г. Очаква се на базата на докладна на кмета да бъдат разгледани и Промени в Бюджета на Община Силистра за 2022г.

Председателят на съвета д-р Мария Димитрова внася докладна, касаеща определяне размера на основната месечна работна заплата на кмета на Община Силистра.

Д-р Найденов внася докладна свързана с Определяне размера на основните месечни работни заплати на кметове на кметства в Община Силистра, считано от 01.07.2022 г.

В своя докладна общинският съветник Златко Куртев внася докладна, която касае определяне и предлагане на кандидати за съдебни заседатели в Силистренски окръжен съд за мандат 2023-2026 година.

В своя докладна кметът д-р Найденов предлага за разглеждане прекратяване на съсобственост между Община Силистра и физическо лице в урегулиран поземлен имот по плана на Централна градска част на гр. Силистра чрез продажба частта на общината.

Сключване на предварителен договор със „Сън технолоджи 1“ ООД за продажба на земя – общинска собственост в с. Главан по чл. 70 от Наредбата за общинската собственост, по аналог с чл. 15, ал. 3 от Закона за устройство на територията, гласи друга докладна.

Кметът д-р Найденов в своя докладна акцентира върху Отдаване под наем на помещение № 317 в сградата на бул. „Македония” № 61 в гр. Силистра на Сдружение с обществено полезна дейност „Диабет”, както и по отношение на отдаване под наем на имоти – публична общинска собственост чрез провеждане на публичен търг.

Утвърждаване и дофинансиране на маломерни самостоятелни и слети паралелки с пълняемост под задължителния минимум за учебната 2022/2023 година е поредната докладна на д-р Найденов адресирана към местния парламент.

Проект за обект: „Инвестиционно проектиране – ул. „Плиска“ с прилежащи зелени площи, тротоари, паркинги и благоустрояване, докладна, внесена от кмета за предстоящата сесия на местния парламент.

Сесията е с начален час 9.30 и ще се излъчва директно на фейсбук страницата на Общински – съвет и Община Силистра, както и Общинско радио.

Сесия на Общински съвет – СилистраОбщо осемнадесет точки са предвидени в дневния ред на предстоящата на 31 август…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Monday, August 29, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе