Национална награда за РБ „Партений Павлович“

Регионална библиотека – Силистра получи националната награда на Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт „ПРОКУЛТУРА 2022” в категория „ОБЩИНСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ”.

Националните награди ПРОКУЛТУРА – 2022 се обявяват в рамките на IX –та национална конференция „Достъп на младите хора до култура: ролята на младежките състави”, която се проведе в гр. Бургас на 12-13 август 2022 година.

Основната цел на Националната конференция е насърчаване на национално отговорен диалог, съдействащ създаване на благоприятна среда за приобщаването на младите хора към културата в България.
Регионална библиотека „Партений Павлович” е най-големия културен институт в област Силистра и осъществява разнообразни събития, голяма част от които са насочени към младите хора и достъпа им до културните ценности. Децата на гр. Силистра са сред най-активните участници в националните кампании за насърчаване на четенето, което се дължи и на библиотекарите от силистренската библиотека. При организацията на културните инициативи, библиотекарите интегрират литературни, игрови, театрални, визуални дейности. Библиотечните инициативи популяризират не само литературни произведения на български и чужди автори, но и запознават младите хора с културно-историческото наследство на силистренския край, допринасят за развитието на творческите способности и въображението.

Високото национално отличие е признание за мястото на Регионална библиотека „Партений Павлович” в културния живот на общността и за професионализма на библиотечните специалисти. Всяка година те организират освен традиционните, и нови библиотечни инициативи , които се превръщат в атракция за децата на град Силистра. Стимулирането на младежката инициативност, обогатяването на социалния опит и работата в екип, уважението към личността на младите хора, обуславят трайния интерес към библиотечните изяви, в които участват не само деца, живеещи в Силистра, , а и гостуващи по време на ваканциите.

НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЗА РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА „ПАРТЕНИЙ ПАВЛОВИЧ” Регионална библиотека – Силистра получи националната…

Posted by Община Силистра on Friday, August 19, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе