Избор на правилния размер пелени за Вашето бебе

Сега, когато бебето е вече в живота Ви, пелените може да изглеждат като една от най-важните необходимости през първите няколко години! Знаете ли обаче, че изборът на правилния размер на пелените е много по-важен, отколкото сте предполагали? Ако сте започнали да се чешете по главата и искате да научите повече по въпроса, ние разполагаме със задълбочена информация по темата, която може да Ви помогне да направите живота на Вашето бебе и Вашия живот по-удобен и лесен.

Защо е важно да се купуват пелени с правилния размер

За разлика от дрехите, памперсите не се купуват въз основа на възрастта на бебето; по-скоро теглото на бебето е основното съображение при закупуването на памперси. Ако пелената е с грешен размер, това може да причини много дискомфорт и неудобство в допълнение към издуването, обривите, течовете и други инциденти. Изискванията към пелените за бебетата зависят и от теглото и размерите им при раждане, което е нещо, което родителите трябва да разберат.

1. Редовно издуване и протичане

Ако често се случват инциденти с пелените, вероятно трябва да вземете мерки. Възможно е това да се случва в резултат на твърде малкия размер на пелената за Вашето бебе, което може да ѝ попречи да задържа правилно отпадъците на бебето и да предлага най-доброто покритие, за да предотврати течове или издувания. Ако тези злополуки се случват по-често, трябва да сте наясно, че сте избрали неправилния размер.

2. Следи по кожата на бебето

Виждали ли сте някакви червени петна по бедрата или талията на бебето си? Ако е така, виновно е носенето на плътно прилепнала пелена. За да се спре протичането, ластикът на пелената трябва да е плътно прилепнал към кожата на бебето, но не толкова плътно, че да оставя следи по деликатната му кожа. Ако забележите тези червени следи, това означава, че сте похарчили парите си за неправилен размер пелена. Ако до момента ползвате размер 3, това е знак, че е време да преминете към памперси 4 размер на пелените.

3. Сложни за залепване

Очевидно е, че използвате неправилния размер за Вашето бебе, ако изпитвате затруднения при залепването на пелената или ръбът на лентата се захваща за пелената. Освен че повишава риска от протичане на пелените и инциденти, принудителното залепване на лентата за пелени може да причини и изключителен дискомфорт на бебето.

4. Разгледайте размера на кутията.

Пелените трябва да се изработват с оглед на средния размер на бебето, точно както марките за бебешки дрехи изработват бебешки дрехи. Въпреки че теглото на бебето е важен фактор при определянето на размера на пелените, има моменти, когато може да се наложи да вземете предвид и нуждите на бебето. Вместо да разчитате единствено на размера на теглото, посочен на опаковката на пелената, може да се наложи да закупите по-голям размер, ако бебето Ви ака или пишка по-често по време на определена фаза (например при никнене на зъби или пълзене).

5. Разгледайте размера

Изпробвайте по една марка и размер, ако сте имали проблеми с намирането на идеалния размер на нощната пелена или на обикновения размер за Вашето мъниче. Това означава, че ще бъде разумно първо да купите по-малка партида и да я тествате, преди да закупите целия запас от пелени, които може да са Ви необходими за Вашето бебе. Това ще Ви предпази от натрупване на пелени само въз основа на теглото и от злополуки с пелените.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе