Децата от летен клуб „Театър и приключения“ благодариха на организаторите от Община Силистра

СБОГОМ, ЛЯТО! БЛАГОДАРИМ ТИ , СИЛИСТРА!

Такъв е спонтанният вик на децата от Летен клуб „Театър и приключения“, организиран от Община Силистра и подкрепен от НФО“ Рицари на доброто“. Горещите дни на август не убиха вируса на Омикрон и днес Силистра е в тъмночервения воал на заразата…Това наложи да ограничим контактите, за да започне учебната година без аномалии и да оставим мечтите да събират сила за следващото лято…

Пак ще дойдат деца от София и Русе, от Бургас и Търново, от страните в Европа, където родителите вече са намерили препитание, но какво е едно птиче, ако не потърси гнездото на предците си – даже и да прекоси граници и морета, за да дойде в перлата на Дунава?! Дар за децата от клуба направиха Общински съвет- Силистра с председател д-р Мария Димитрова и РИМ- Силистра с директор г-н Николай Тодоров като им предоставиха възможност да посетят знаковата крепост на града – Меджиди табия, музея и потайностите й! И нали са приключенци – предизвикаха страховете си да преминат по тъмните коридори на оръжейниците и да оставят завинаги там страховете си от света. Всичко е добре, ако свършва добре!

Лятото превърна тези 30 деца в приятели и съмишленици, научи ги, че най-високо в човешките стойности стоят приятелството, живата реч, веселието и смеха и чувството, че някой те обича и че принадлежи на твоя приказен свят! Сбогом, лято…Благодарим ти, Силистра, че се въздигаш от руините, за да докоснеш бъдещето…нали няма невъзможни неща?! Тогава- до следващото лято!

СБОГОМ, ЛЯТО! БЛАГОДАРИМ ТИ , СИЛИСТРА! Такъв е спонтанният вик на децата от Летен клуб "Театър и приключения",…

Posted by Лилия Маркова on Tuesday, August 9, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе