Четирима водачи в нетрезво състояние и един, отказал дрегер, засечени при проверки на пътна полиция през уикенда в Силистренско

Четирима водачи са установени да шофират след употреба на алкохол над 1.2 промила при проверки на служители от сектор „Пътна полиция“ на 23 и 24 юли в Силистренска област.  С 1.25 промила алкохолно съдържание е засечен 37-годишен да управлява лек автомобил в Силистра около 04:10 часа на 23 юли, а алкохолната проба на друг водач, установен минути по-късно в рамките на града, отчела 1.61 промила.

В неделния ден по обяд в село Бистра 39-годишен шофирал с 2.10 промила, а при проверка на 50-годишен в село Голеш дрегерът отчел 1.38 промила алкохолно съдържание в издишания въздух. С административно наказание е друг водач – на 19 години, който отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици, след като бил спрян за полицейска проверка на 24 юли около 02:00 часа в село Айдемир.

В двата почивни дни на изминалата седмица пътните полицаи са съставили 15 акта и са наложили 10 глоби по фиш за установени други нарушения на правилата за движение.

Засиленият контрол за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за спазване на скоростните режими, е в рамките на провеждаща се специализирана полицейска операция по пътна безопасност, разпоредена от ръководството на МВР. Целта е намаляване на пътните произшествия и превантивен контрол върху системните нарушители на пътя.

Засилените проверки продължават.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе