12 сигнала за пожари през уикенда

На 12 сигнала са реагирали екипи на противопожарните звена в Силистренска област през периода 23-25 юли. Осем от тях са за пожари в сухи треви и отпадъци, причинени от небрежна работа с огън. Няма материални щети, спасени 2 леки автомобила и 2 къщи в Силистра, къща в село Окорш, 2 къщи в село Белица и една в село Зафирово.

Пожар в сухи треви се прехвърлил върху необитаема къща и горски масив в село Краново. Произшествието е станало на 24 юли около 17:30 часа вследствие на небрежна работа с огън. Изгоряла къщата, както и ниска растителност в гората. В гасенето на пожара редом в огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа участвали 8 човека от Доброволното формирование на общината, както и трима лесничеи. Благодарение на усилията им пожарът е потушен и са спасени 2 къщи.

Огнеборци от РСПБЗН-Дулово реагирали на сигнал за запалена газова бутилка в частен имот в града на 23 юли в 13:51 часа. Техническа неизправност е причина за произшествието, при което е унищожена бутилката. Огнеборците  загасили огъня и изпуснали останалото количество газ на безопасно място.

Паднало дърво върху пътното платно в района на село Пожарево е отстранено от екип на РСПБЗН-Тутракан след сигнал, получен на 24 юли в 21:53 часа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе