До 4 милиона лева дават за модернизация на класни стаи

До 4 млн. лева ще могат да получат училищата за модернизация на материалната си база по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ). За детски градини с до две групи максималният размер е 1,3 млн. лева, а за градини с три и повече групи – 1,8 млн. лева.

Това става ясно от проекта на насоките за кандидатстване по процедура „Модернизация на образователна среда“ на НПВУ, публикуван за обществено обсъждане.

Общият бюджет за създаване на съвременни училища и детски градини е 326,1 млн. лева. В училищата ще се финансира изграждане на инфраструктура за бъдеща STEM среда – лаборатории, центрове за млади изследователи, свързани класни стаи с високотехнологично оборудване и др.

На общините с недостиг на места в училища и детски градини ще се отпускат средства за пристрояване и надстрояване на вече съществуващи сгради. Това ще се прави и ако училището учи на две смени заради липса на достатъчно класни стаи.

Чрез своите проекти училищата и детските градини трябва да подобрят също достъпа на хората с увреждания до своите сгради.

Проекта на условия за финансиране можете да видите ТУК

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе