Знаещи от Силистра в национално състезание във Варна

Снимката е от Блог ВЕРСИНАЖ от публикация през 2019 г.

Наскоро в град Варна с финансовата подкрепа на местната Общинска администрация бе проведено 25-ото Национално състезание с участието на „Клубове на знаещите“ от страната. Включиха се отбори от София, Русе, Добрич, от града домакин Варна (няколко отбора), както и от Силистра, но нашите представители са се били в различни състави. След много оспорвана игра два варненски отбора са с най-много правилни отговора – 10 от 12 възможни, но на първо място заради по-добър коефициент се класира отбор с капитан Иван Пенчев.

Националната асоциация на клубовете на знаещите в България с президент Доброслав Дойчев, икономист, който е родом силистренец, живеещ във Варна, е основана през м. декември 1998 г. в град Силистра, а понастоящем е с център на управление град Варна, бул. „Цар Освободител” №27. От основаването си до 2002 г. националните състезания се провеждат в град Силистра, а след това и до днес преди всичко в град Варна.

Според предварителна публикация на сайта moreto.ne, състезанието е в съответствие с официалните правила на Националната асоциация на клубовете на знаещите в България. Победителите в инициативата получават сертификат за участие и много предметни награди.

Проявата създава условия за повишаване на коефициента на интелигентност на младите хора, допринася за пълноценното осмисляне на свободното време и формира умения за селективно търсене на информация.

Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе