Осем пожара в следствие на човешка небрежност за 24 часа в Силистренско

Човешка небрежност е причината за осемте пожара, възникнали през последното денонощие в областта. При пет от тях не са допуснати материални щети и е спасено имущество, при останалите загубите са значителни.

Огнеборци от РСПБЗН-Силистра спасили 3 къщи в село Ситово, след като загасили пожар в частен имот вчера около 12:20 часа. Огънят тръгнал от оставени без наблюдение запалени отпадъци и се прехвърлил върху паянтова постройка, която изгоряла. След намесата на огнеборците са спасени 3 къщи в близост.

Оставен без наблюдение огън за варене на зимнина довел до пожар в частен имот в село Ситово вчера около 14:20 часа. Изгорели около 50 кв.м покрив на стопанска постройка и 3 куб.м дърва, преди огнеборци от РСПБЗН-Силистра да потушат пожара. Спасени са 2 къщи.

В село Васил Левски изгоряла необитаема къща при пожар, възникнал около 15:35 часа. Запалването тръгнало от една от стаите и обхванало цялата сграда. Екип на РСПБЗН-Силистра загасил пожара.

Две къщи и овощна градина в село Ножарево спасили огнеборци от Противопожарен участък – Главиница вчера. Те загасили пожар в сухи треви, причинен от запалено сметище край селото. След намесата им щети не са допуснати.

Къщи са спасени от опожаряване и в село Бистра и село Зафирово. В близост до тях горели сухи треви, но противопожарни екипи се справили с произшествията, преди да нанесат материални щети. В гасенето на пожара край Бистра е участвало и доброволното формирование на Алфатар.

Няма щети при другите два пожара, възникнали през вчерашния ден. Край село Българка огнеборци загасили пожар в сухи треви, а в Силистра съседи се справили със запалени отпадъци на терасата на апартамент преди пристигането на пожарната.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе