Д-р Огнян Димов: Не е лесно, но е приятно да влезеш в мислите на другия

Психотерапевтът д-р Огнян Димов представи в Силистра втората си книга „Тревожността- причини, смисъл преживяване”.

„Обстоятелствата, като че ли предвидиха появата на подобна разработка. Сблъсквал съм се ежедневно със тези състояния ежедневно които всеки от нас познава малко или повече. Тревожността е нещо, което витаги ми е занимавало, защото винаги е нещо натрапливо и потискащо и заедно с това с много ясни послания към всеки един от нас“, сподели в интервю за Общинско радио-Силистра д-р Огнян Димов.

За него несигурният свят, в който живеем и пандемията и войната ни носят несигурността, която носим в себе си, които дълго, много дълго сме потискали.

„Колкото и да се опитваме да контролираме живота си, все пак има нещо, което ни се изплъзва непрекъснато, а това именно е несигурността във всеки един от нас. Ако ние не намерим начин да живеем паралелно и хармонично с тази несигурност, както и да я пускаме и да не се стараем да я контролираме, то у нас ще се отключат именно тези депресивни състояния. Тук е моментът да споменем и емпатията, която е изключително важно понятие, това е способността да видиш проблема и болката на другия, но трябва да съумееш и да сложищ и граница на емпатията, защото, в крайна сметка, посещавата специалист не за да станете приятел с него едновременно да се усети разбран и да усети дистанцишята между него и специалиста, именно тази дистанция ликува в крайна сметка”, сподели Димов.

За него професията, с която се е захванал е вид признание и призвание, от което той не би се отказал.

„Още от годините, в които учих в Силистра, приятелите ми знаеха, че ще се занимавам с това и някакси между шегите и истината аз избрах моя път. Винаги съм искал да практикувам тази професия, която в последствие стана и смисъл на моя живот”, каза в заключение психотерапевтът.

Д-р Огнян ДИМОВ : „Не е лесно, но е приятно да влезеш в мислите на другия"Психотерапевтът д-р Огнян Димов представи…

Posted by Общинско кабелно радио "Силистра" on Wednesday, July 13, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе