Постановката „Когато светът беше шарен“ в Силистра

На 13 юли от 19 часа в Драматичния театър силистренци ще видят един спектакъл по Николай Хайтов с игрално послание, което режисьорката Надя Асенова е успяла да драматизира в един спектакъл, без никакви претенции, който създава единствено настроение с много мъдрост в себе си, много смях и забава. Това каза в интервю за Общинско радио-Силистра Влади Въргала по повод предстоящия тази сряда спектакъл „Когато светът беше шарен“.
„Заедно с колегите от търговищкия театър, успяваме да навлезем в света на Хайтов, с достойнство да разведем зрителят през него. Хората са зажадняли за нещо истинско и качествено. Хайтов е гениален български писател, защото в неговите разкази е събрана мъдростта на вековете. Този разказ е в онзи архаичен възрожденски стил. Времето на промените, точно тогава когато светът беше шарен“, каза още Въргала.

„Работа ми носи удоволствие и радост, много сълзи и бедност“, каза още Въргала.

Младите имат огромно любопитство към професията. Навлизайки в нея, те знаят много повече от колкото ние навремето. Те ще я работят в едно доста по-конкурентно време,по-безпощадно време. Всяка година излизат около двеста актьора. Пренасищане на пазара от този вид труд. Самата актьорска професия, като себестойност е обезценена. Ти трябва да си отдаден на тази професия. Това е твоят занаят“, допълни актьорът.

“Културата на един народ е най-важната съставка за здравето на нацията, защото ако един човек не е културен, той няма как да бъде здрав, няма как за бъде ефективен и стойностен“, каза в заключение Влади Въргала.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid022Sjz4rsin3WvoE58JNojrJUNhfZZdYpfKGgGMGTMLq1faABAyW6TkTwxyp8sdn5tl&id=511542325878698

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе