726 седмокласници са приети след първо класиране в Силистренско

Обявено е първото класиране за прием в VІІІ клас. Учениците могат да проверяват резултатите от първото класиране в интернет https://infopriem.mon.bg/, с вх. номер на ученика.

За участие в първото класиране заявления подадоха 761 ученици.

Закрита е една паралелка с нула подадени заявления – Стоманобетонни конструкции, ПГС П. Пенев“, Силистра. Паралелката е втора за училището.

Първото класиране разпредели учениците в 34 паралелки според бала и желанието им..

В 16 паралелки всички места са запълнени на първото класиране. В тях може да се освободят места само ако класиран кандидат не се запише или ако е приет и в друга област.

В останалите 18 паралелки има свободни места.

Не са класирани 35 кандидатствали ученици, които са посочили малък брой желания и балът им не е бил достатъчен. Те автоматично участват във второто класиране, без да е необходимо да подават заявление

Класираните ученици се записват в приемащото училище от 13 до 15 юли (петък), с оригинала на документите си – свидетелство за основно образование и медицинско свидетелство – САМО за професионалните паралелки.

Ученици, които не са приети по първото си желание могат да подадат в приемащото училище, където вече са класирани, заявление за участие във втория етап на класирането. Така мястото им там от първия етап се пази, но може да се придвижат към по-желано място, ако такова се освободи и балът им е достатъчен.

Ученик, който не се запише или не подаде заявление за второ класиране, губи мястото си от първото класиране.

Приети ученици в други области избират къде да се запишат и не е нужно да уведомяват никого в нашата област. Освободените от тях места се заемат при второто класиране.

До 20 юли 2022 г. ще се обявят списъците с приетите на втори етап. Това второ класиране се извършва за некласираните и за заявилите желание класирани ученици.

Ученици, които до този момент не са кандидатствали могат да подадат заявления в третия етап на класиране – на 26 и 27 юли, в РУО – Силистра, за наличните свободни места и ако успешно са завършили основно образование.

Ученици на поправителни изпити могат да попълват свободните места до началото на учебната година, след като положат успешно изпитите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе