Силистра посреща Международния пробег на мира

На 9 юли 2022 година /събота/ в 17.30ч. на пл. „Албена“/до ОМВ/ отборът от бегачи ще пристигне в град Силистра.

Община Силистра кани силистренската общественост, спортисти и ентусиасти да се включат в посрещането на Факела на мира.

Пробегът на мира е международна щафета, символизираща всеобщия стремеж на човечеството към по-мирен свят. Той е най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира, която продължава вече 35 години, обединява хора от различни нации и религии и обхваща над 150 страни от всички континенти. Основател е радетелят за мир Шри Чинмой, като негови последователи са едни от най-влиятелните хора на планетата – Майка Тереза, Нелсън Мандела, Принцеса Даяна.

Хора от хиляди населени места по маршрута на щафетата – деца и възрастни, обикновени граждани и световни лидери – се присъединяват към участниците в Пробега, изминавайки с факела няколко крачки или няколко километра. Всеки влага своите мечти и надежди в една обща вълна на приятелство и добронамереност.

През годините Факелът на мира преминава през много градове, където с участието на местните власти, неправителствени организации и граждани се организира тържествено посрещане на Факела на мира и отбора от бегачи.

Посланията на Пробега на мира свързват 10 държави по поречието на река Дунав, а от 2 до 11 юли маршрутът ще премине през повече от 35 населени места в България. Координатор на Пробега на мира за България е Андрей Стефанов. На 9 юли 2022 година /събота/ отборът от бегачи ще пристигне в град Силистра.

• 9 юли 2022 г., 17.30 часа – площад „Албена“ в началото на града, до ОМВ.
Посрещане на Международния пробег на мира в Силистра.
Покана към спортисти и към силистренската общественост да участва и да подкрепи Пробега на мира.

• 11 юли, 9.30 ч., на ГКПП Факелът на мира ще бъде предаден от
кмета на Община Силистра – д-р Юлиян Найденов на кмета на Остров за предаване на Факела на мира. Щафетата продължава в Румъния.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе