Общинският съвет в Силистра проведе семинар на тема „Ефективно управление“

Д-р Мария Стойчева, председател на местния парламент и член на Управителния съвет на НАПОС-РБ: Доброто управление изисква поддържане на компетентностите.

Ефективността в работата на екипите дискутираха общинските съветници от Силистра. Местните парламентаристи на 2 юли участваха в обучение, проведено от психолога в областта на позитивната психотерапия Ивелина Кръстева. Това съобщи д-р Мария Стойчева, председател на Общинския съвет и член на Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/.

„В тренинга се включи и кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов. По нестандартен метод – с притчи и модели бяха тълкувани от различни гледни точки печеливши стратегии за личностно участие на всеки член от екипа“, обясни д-р Стойчева.

По време на семинара особено внимание е обърнато на възможността за поддържане на състезателен дух при спазване на дисциплина и правила, както и на професионалното прегаряне.
„В контактите с гражданите и при управлението на конфликти имаме нужда да се поставим на мястото на другия и да получим обратна връзка. Тиймбилдингът допринася за това. Ефективното управление изисква поддържане на компетентностите“, коментира председателят на Общинския съвет д-р Мария Стойчева.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02qkrqSwhmXFafpy5bK9RreHSrWoVDXKQdf5pJevCGkdTUc9DebN2iMcgEkS5XYz9Zl&id=1516989098608092

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе