Пътни полицаи се включиха в отбелязването на Деня на безопасността на движението в Силистра

Екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Силистра се включи в отбелязването на Деня на безопасността на движението по пътищата – 29 юни. Патрулен автомобил беше разположен в Дунавския парк, където се проведе двучасово колективно рисуване на открито по теми, свързани с пътната безопасност. Редом с възпитаници на Школата по изобразително и приложно изкуство към Обединения детски комплекс, в пленера участваха голям брой силистренчета. В същото време тийнейджъри от Клуба по приложно колоездене демонстрираха майсторско управление на велосипед.

На участници и публика пътните полицаи разказаха за спецификата на своята работа и отговориха на въпросите на най-любопитните. Всички присъстващи имаха възможност да разгледат патрулния автомобил, полицейската екипировка, помощни средства и спецоборудване и да си направят снимки.

Заедно с автоконтрольорите малчуганите си припомниха кои са безопасните места за игра, за управление на велосипеди и ролери, как се пресича правилно пътното платно и какви са системите за безопасност на децата при пътуване в лек автомобил. Униформените отправиха ценни съвети и пожелания за безпроблемна лятна ваканция.

На събитието присъстваха представители на Община Силистра и заместник-областният управител Минчо Йорданов.

Денят на безопасността – 29 юни, е определен с решение №2353/19.06.2019 г. на правителството на Република България. Инициативата се отбелязва за четвърта поредна година и цели повишаване на информираността и чувствителността на обществото, както и провокиране на промяна в рисковото поведение на пътя.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе