Деца почистиха край Дунава

По инициатива на СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ деца почистиха край Дунава по случай Международния ден на река Дунав – 29 юни.

Дунавската зона между Пристанище Силистра и Стария дъб бе в обичайното си състояние – с отпадъци.

Поправянето на ЕКОгрешките от минали години вече са налице, като една от причините са двата комплекта двойни контейнери за разделно събиране, които бяха поставени от Сдружението през миналото лято с цел да бъдат използвани по предназначение в тази част на речната зона.

Внушителна група ученици от пилотната ЕКОгимназия Езикова гимназия „Пейо Яворов“ – гр.Силистра, родители и екипът на СНЦ “Дуросторум-Дръстър-Силистра” си организираха ЕКОразходка. По време на разходката те успяха да съберат 19 големи чувала с боклук, като най-често в тях попадаха пластмасови бутилки от минерална вода и кенчета от бира – разделен отпадък, който замърсява непоправимо реката.

Всички дейности в днешния ден отново целят повишаване културата на местните общности за разделно изхвърляне на отпадъците, както и повишаване на нивата на рециклиране. Те са част от проект „Партньорство за красива и чиста България“ на Сдружение BG Бъди активен и се осъществяват с финансовата подкрепа на Фондация „Кока Кола“.

https://www.facebook.com/durostorum2018/posts/pfbid0TyQVmcxTvrY9EhFW8CGsujBDm87niw8tYaYGMZTUykPLVDMZ86ZmejwaaUYFyEuRl

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе