Кога да наемем джип и кога да го избягваме

Джиповете са невероятни автомобили, които определено са сред най-предпочитаните и популярни превозни средства. Не случайно можете да ги видите в най-различни размери, форми и цветове.

И тук трябва да кажем, че славата им е напълно оправдана, а зад нея няма нищо преувеличено. Джиповете са също така и сред най-търсените модели автомобили в офисите на компаниите за отдаване на коли под наем.

Но трябва да се каже, че преди да се наеме автомобил, трябва внимателно да се претеглят всички плюсове и минуси, а след това да се прецени кой автомобил е най-добрият избор за конкретния случай.

Кога джипът е перфектният избор

Джипът определено се отличава с това, че има доста висока проходимост. Това е автомобил, пред който малко препятствия биха могли да се изпречат, а извънградските маршрути са нещо, което няма ни най-малко да му се опре.

Ако планирате да обиколите планините в района на София, джиповете са едни от най-добрите автомобили, на които можете да заложите. Това е кола, с която определено ще имате много по-високо ниво на сигурност.

Дори и най-некачествената инфраструктура не е в състояние да спре и попречи на един подобен “звяр” да ви отведе до всяко място, което желаете да посетите (можете да разгледате предложенията на SofiaRenaACar.bg).

Кога има и по-добри варианти

Джиповете могат да бъдат идеалния автомобил при цял куп обстоятелства. Трябва, обаче, да се има предвид и това, че понякога техните параметри, които винаги са на макс, могат да ви изиграят лоша шега.

Основният недостатък на тези големи и мощни коли са именно техните размери, които ги правят не толкова атрактивни в централните райони на София, където улиците са тесни и претоварени, коли и пешеходци се разминават с много усилия, а местата за паркиране са просто един мираж.

Дори и когато има къде да се спре, паркоместата често са твърде наблъскани едно върху друго, което прави големите автомобили трудни за управление и маневриране в една толкова ограничена от към пространство среда.

Освен това, този тип коли могат да са и по-скъпи, което още веднъж може да ни накара да се замислим, особено ако ще пътуваме сами, ако не ни е нужно голямо возило и средствата ни са ограничени.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе