Младежка рок банда от Силистра представи дебютна песен в ефира на радио с национален ефир

Силистренската рок банда „Графит“ представи в ефира на Дарик радио първата си самостоятелна песен „Летя“, ден преди на 24 юни клипът към песента да има своя прощъпулник. От сайта https://metalhangar18.com/ научаваме по темата: „Парчето е по музика и аранжимент на Иван Неделчев (ръководител на рок клуба към НЧ „Доростол“ в Силистра) и текст на Графит и Боби Ейнджъл. Видеото е заснето от Павел Симеонов (aka Shutterflow), а продукцията е на Penta Records.

Групата е съставена от млади хора от 16-годишния Иван – барабани (ученик в ЕГ Силистра), до 18-годишния (?) Димитър – китара, както и от две 17-годишни дами – десетокласнички: Деси – вокал и клавир (ученичка в ЕГ Силистра), и Мартина – бас китара (ученичка в ПМГ Силистра). Клипът към песента е сниман в Езикова гимназия Силистра. В представянето на песента в Дарик радио участва и Боби Ейнджъл – промоутър и организатор на два фестивала.

Името на групата, създадена преди 3 години, е избрано, защото е звучно и се помни лесно. И не на последно място – графитът е материал от въглерод, от който е идамантът. А защо песента се казва „Летя“? Според събеседниците в студиото на радиото – защото е свобода и младост.

Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе