Как да избегнем уловките при наемане на автомобил

Снимка: pixabay.com

Хората, които притежават повече опит в наемането на коли, обикновено получават и доста по-добри условия. Това, обаче, съвсем не се дължи на нещо друго, а на умението им да избягват уловките, които биха могли сериозно да увеличат цената.

Ако останете за да прочетете следващите редове, ще видите някои от най-често срещаните уловки, които са в основата на това много хора да изпитват известни опасения при ползване на рент-а-кар.

Огледайте колата за наранявания

Макар това да я рядкост, понякога хората се оплакват, че се е наложило да покрият дребни щети за повреди и драскотини, които не са причинени от тях самите. Това е много неприятно, тъй като е резултат не от някаква злонамереност, а по-скоро на недоглеждане.

Напълно е възможно дребна щета да е причинена от предишния наемател, за което той да не е споменал или дори да не е забелязал. В последствие, вие наемате колата, като също не сте забелязали дребната повреда.

Накрая при огледа от фирмата случайно забелязват драскотината именно когато вие връщате автомобила. Кой мислите ще остане ощетен от тази ситуация?

От къде наемате колата

От SpeedyCars.eu ни съветват да бъдем внимателно, когато наемаме автомобил, тъй като понякога може да съществува разлика в цената според мястото, от което наемаме возилото. Цената може да е по-висока например на летището или по-ниска ако вземете превозното средство от офис на фирмата.

Внимавайте за какво плащате

Ако се откажете от екстрите, лесно можете да намалите цената, при това доста сериозно. Обикновено, в цената влизат всякакви допълнителни дреболии, от които едва ли се нуждаете. Помислете – трябва ли ви детско столче? Та вие може още дори и да не сте мислили за деца!

Това е само един пример, който може да ви даде представа за уловките, които могат чувствително да увеличат цената на наетото от вас превозно средства, като в същото време, получените “екстри” няма да допринесат с нищо за качеството на вашето пътуване.

Колко души ще карат колата

Когато ползвате услугата рент-а-кар, внимавайте за това колко души ще карат колата. Ако ще сте само вие, тогава не пропускайте да го отбележите, защото това нещо сериозно увеличава цената на услугата.

Когато от компанията видят, че сте например двама души, те може да ви таксуват за двама шофьори. В същото време, вие може никога да не сте имали намерение да отстъпвате шофьорското място на когото и да било.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе