Димитрина Христова представя нова книга на 9 юни

Силистренската писателка и краевед Димитрина Христова издаде поредната си книга с разкази, новели и есета „Имената на времето”. Това е десетата книга на Димитрина, която в своите разкази и есета ни среща с различни герои, на различна възраст, на които съдбата им поднася различни премеждия и изживявания.

Книгата ще бъде представена на 9 юни от 17.00 часа в зала “Диоген Вичев” на Регионална библиотека „Партений Павлович” – Силистра.

В предговора на книгата, написан от Яница Станчева, председател на Конфедерацията на българските писатели четем:

„Героите в книгата „ Имената на времето” живеят в преломното време на промени, на преход. Време, което оставя излечими и неизлечими белези в сърцето на човек. Това време си има и своите имена. Светла, Надя, Юлия, д-р Стоянова, Марко, дядо Стойко, Мите, Христо и т.н. Безброй имена на времето, безброй съдби, безброй истински истории, които спират дъха ти и те карат да се замислиш. Кой си ти? В живота има ли случайност или случайността е другото име на съдбата.

Талантливото перо на Димитрина Христова ни поднася герои и случки, от които лъха безспорната мъдрост, зрялост и човечност, които носи и пръска самата авторка. Всеки разказ или есе носи различна житейска съдба и от всеки разказ читателят може да си извади поуката сам. Всичко това авторката го поднася с очарователен финес, че няма как вкусът му да стане натрапчив.

Димитрина Христова е доказан краевед, тя има не само книга запазила родовата памет, но всяка нейна хартиена рожба е събрълъ хора, съдби и житейски случки и своеобразен краеведски труд, който ще отеква в годините. Защото и в страниците и на тази книга са запечатани живота и делата на нейните съвременници.

Естествеността, истиността и мъдростта бликат от страниците на „Имената на времето”. Разказите на Христова са нейните пъстри „хвърчила” в бъдещето.

Попътен вятър на изданието „ Имената на времето”.

Благодарност и поклон пред перото на съвременния будител Димитрина Христова, която е част от голямото семейство на Конфедерацията на българските писатели. „

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе