Ден на отворените врати в ПМГ „Св. Климент Охридски“ – Силистра

Вчера, 02.06.2022 г., вратите на Гимназията бяха широко отворени за всички, които пожелаха да узнаят какво се случва в нашите учебни лаборатории – гостите ни имаха възможността да наблюдават растителни и животински клетки както под микроскоп, така и на голям екран, да разберат как се превръща виното във вода и обратно, да участват в математическата мозайка. Интерес предизвикаха и демонстрациите по роботика и опитът „Потъващият Титаник“, проведен в новата лаборатория по химия.

Предварително изпратените покани провокираха детското любопитство, което изпълни кабинетите в STEM центъра, а гимназистите ни демонстрираха своите познания и умения пред по-малките ученици. На разположение бяха и преподавателите по различните учебни предмети – математика, химия, биология и информационни технологии, които отговаряха на по-специфичните въпроси, касаещи учебните планове на бъдещите гимназисти.

Срещата остави добри впечатления и желание за бъдещо сътрудничество на полето на науката и у двете страни – гости и домакини, а грейналите детски погледи бяха доказателство за добрата подготовка на екипите, участващи в инициативата на Гимназията.

Ден на отворените врати в ПМГ „Св. Климент Охридски“ – СилистраДнес, 02.06.2022 г., вратите на Гимназията бяха широко…

Posted by ПМГ "Св. Климент Охридски" – гр. Силистра on Thursday, June 2, 2022

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе